Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi

Öğrencilerimize ve çalışanlarımıza Mediko-Sosyal Merkezinde Psikolojik Danışmanlık hizmeti verilmektedir. Uzman Psikoloğumuz öğrencilerimizin karşılaştıkları duygusal, sosyal, eğitime veya meslek ve iş seçimine ilişkin sorunların çözümünde onlara danışmanlık ve rehberlik yapar.

Birimimiz aynı zamanda aşağıdaki hizmetleri de yürütmektedir;

• Yeni giren öğrencilere, üniversite kuralları ve yakın çevre hakkında tanıtıcı ve aydınlatıcı bilgiler vermek, öğrencinin çevreye ve üniversiteye alışmasını sağlamak,
  • Öğrencilerin sorunlarını saptamak ve çözümü için ilgili kurumlarla işbirliği yapmak,
  • Bulundukları bölümü değiştirmek isteyen öğrencilerin kendi ilgi ve yeteneklerini tanımasına ve uygun seçimler yapmasına yardımcı olmak,
  • Duygusal sorunları olan öğrencilere, istek ve ihtiyaçlarına göre bireysel veya grupla psikolojik danışma yapmak. Bireyin önemli kararlar almasına, kendisini daha iyi tanımasına, çevresindeki insanlarla daha etkili ilişkiler kurmasına yardımcı olmak,
  • Öğrencilerle ilgili olarak havale edilen vakalarda yetkililerce ön görüşme yapılmasını ve gerektiğinde onlara psikolojik testler uygulanmasını sağlamak. Yapılan değerlendirme sonucuna göre öğrenciyi ilgili hizmet birimine göndermek.

Birimimizde görevli uzman psikolog tarafından öğrencilerimize ve personelimize hafta içi her gün 08:00 – 17:00 saatleri arasında Psikolojik Danışmanlık Hizmeti verilmektedir. Görüşmeler çevrimiçi yapılacağı gibi yüz yüze de yapılabilmektedir.  Birimimize 02222393750/1322 dâhili numaradan ya da psikolojikdestek@ogu.edu.tr mail adresinden ulaşarak randevu alabilirsiniz. Çevrimiçi yapılacak görüşmeler için randevu alanlara e-posta ile UZEM çevrimiçi platform bağlantısı gönderilmektedir.

Birimimizde yapılan görüşmelerde gizlilik esastır. Görüşmenin içeriği ve konuşulanlar başkasıyla paylaşılmaz. Kişi birime başvurduğu andan itibaren yapılan görüşmeler gizli kalacaktır. Sizinle ilgili bilgiler ancak sizin veya bir başkasının zarar görmesi ya da hayati tehlike altında olması durumunda gerekli yerlerle paylaşılabilir.

Ayrıca Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında da görüşmeleriniz tarafımızca kayıt altına alınmayacaktır. Danışan kişiler tarafından görüşmeler kayıt altına alındığı ve paylaşıldığı tespit edildiğinde gerekli cezai işlem uygulanacak olup bu cezai işlem tamamen Danışana ait olacaktır. Bu sorumluluğu kabul ediyorsanız randevu alarak uzaman psikoloğumuzla görüşme gerçekleştirebilirsiniz.