Sağlık ve Sosyal Hizmetler Birimi

Öğrencilerimize; YÖK destek bursu, yemek bursu, kısmi zamanlı öğrenci çalıştırma ve psikolojik danışmanlık ve rehberlik gibi hizmetler sunmaktadır.

YÖK Destek Bursları: Yükseköğretim Kurulu tarafından lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere Yükseköğretim Kurulu’nca belirlenen miktarda ve sürede aylık olarak YÖK Destek Bursu verilmektedir.

Yemek Bursu; Başarılı ve maddi imkânları yeterli olmayan öğrencilerimiz ile üniversitemiz takımlarında sporcu olan öğrencilerimize yemek bursu imkânı sağlanmaktadır.

Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma; Üniversitemizin akademik ve idari birimlerinde çalıştırılan öğrencilerdir. Bu uygulama çerçevesinde, öğrencilerimizin ders saatleri dışındaki boş zamanlarında ilgi ve yetenekleri doğrultusunda geçici işlerde çalıştırılması suretiyle, hem maddi kazanç elde etmelerine hem de uygulama becerisi kazanarak iş disiplini edinmiş üretken bireyler olmalarına katkıda bulunmak amacıyla kısmi zamanlı öğrenci çalıştırılmaktadır.  

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri

Öğrencilerin karşılaştıkları duygusal, sosyal, eğitime veya meslek ve iş seçimine ilişkin sorunların çözümünde onlara danışmanlık ve rehberlik yapar ve bu amacını gerçekleştirmek için aşağıdaki hizmetleri yürütür:

  • Yeni giren öğrencilere, üniversite kuralları ve yakın çevre hakkında tanıtıcı ve aydınlatıcı bilgiler vermek, öğrencinin çevreye ve üniversiteye alışmasını sağlamak,
  • Öğrencilerin sorunlarını saptamak ve çözümü için ilgili kurumlarla işbirliği yapmak,
  • Bulundukları bölümü değiştirmek isteyen öğrencilerin kendi ilgi ve yeteneklerini tanımasına ve uygun seçimler yapmasına yardımcı olmak,
  • Öğrencilere ileride sahip olacakları mesleğe ilişkin bilgiler vermek ve onları çevredeki iş imkanlarından haberdar etmek. Özel kamu kuruluşları ile işbirliği yaparak, mezunlara iş bulmaya yardımcı olmak ve işe yerleştirilen mezunları imkanları ölçüsünde izlemek,
  • Duygusal sorunları olan öğrencilere, istek ve ihtiyaçlarına göre bireysel veya grupla psikolojik danışma yapmak. Bireyin önemli kararlar almasına, kendisini daha iyi tanımasına, çevresindeki insanlarla daha etkili ilişkiler kurmasına yardımcı olmak,
  • Öğrencilerle ilgili olarak havale edilen vakalarda yetkililerce ön görüşme yapılmasını ve gerektiğinde onlara psikolojik testler uygulanmasını sağlamak. Yapılan değerlendirme sonucuna göre öğrenciyi ilgili hizmet birimine göndermek.