Kısmi Zamanlı Çalışma Sıkça Sorulan Sorular

1.Kimler Kısmi Zamanlı Olarak Çalışabilir?

• Ön lisans, Lisans ve Lisansüstü (tezsiz ve özel öğrenci hariç) programlardan herhangi birine kayıtlı olan öğrencilere eğitim ve öğretim süresince, disiplin cezası almamış öğrencilerimiz görev yapabilirler.

2.Kısmi Zamanlı Olarak Çalıştırılacak Öğrencilerde Aranacak Genel Özellikler Nelerdir?

• Üniversitemiz Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Yönergesine göre aranacak şartlar şunlardır;
  • Kısmi zamanlı olarak çalışacak öğrencilerin tezsiz yüksek lisans ve özel öğrenci hariç olmak üzere Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde kayıtlı öğrenci olmak.
  • Kayıt donduran öğrenci ve yabancı uyruklu öğrenci olmamak.
  • Normal eğitim-öğretim süresi içerisinde öğrenim görüyor olmak.
  • Disiplin cezası almamış olmak.
  • Çalıştırılacak iş için gerekli bilgi, beceri ve yeteneğe sahip olmak.
  • Ölüm aylığı ve nafaka dışında, asgari ücret düzeyinde bir gelire sahip olmamak.
  • Kısmi zamanlı öğrenci ile Üniversitemiz arasında yapılan sözleşmeye aykırılık nedeniyle önceden sözleşmesi feshedilmemiş olmak.
  • Deprem, sel gibi doğal afetlerden zarar gördüğünü, şehit ve gazi çocuğu olduğunu belgeleyen öğrenciler ile engelli öğrencilerden normal eğitim-öğretim süresi içinde okuyor olmak, yabancı uyruklu öğrenci olmamak ve disiplin cezası almamış olmak dışında yukarıdaki şartlar aranmaz.

3.Kısmi Zamanlı Çalışmak İçin Nasıl Başvuru Yapılır?

• Her eğitim ve öğretim yılının Ekim ayı başında Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin resmi web sitesinde (www.ogu.edu.tr) ve ilgili birimlerin/fakültelerin duyuru panolarında başvuru ilanı yapılmaktadır.  İlanda belirtilen tarih aralığında başvuru formu ile birlikte fakültenize başvuru yapabilirsiniz.

4.Kısmi Zamanlı Öğrenciler Aylık En Fazla Kaç Saat Çalışabilir?

• Öğrencilerin çalışma süresi günlük en fazla 5 saat, haftada 15 saat ve bir ayda 60 saati geçmez. Çalışma süresinin haftanın günlere dağılımı, işin başlama ve bitim saatleri birim yöneticilerince bildirilir. Çalışılacak gün ve saatler, ders programınıza göre, çalışacağınız birim amiri ile birlikte kararlaştırılır.

5.Kısmi Zamanlı Maaşları Ne Zaman Ödenmektedir?

• Ücretlerin ödenme zamanı en geç ilgili ayın 20.gününe kadar gerçekleştirilir.

6.Kısmi Zamanlı Çalışıyor Olmak Diğer Bursları Etkiler Mi?

• Üniversitemizde kısmi zamanlı çalışan öğrencilerin bursu kesilmez.

7.Çalışıyor Olmam Ailemden Aldığım Sağlık Güvencesini Ortadan Kaldırır Mı?

• Kısmi zamanlı öğrenciler, sosyal güvenlik yönünden 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 4. Maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılır ve haklarında sadece iş kazası ve meslek hastalığı sigortası hükümleri uygulanmaktadır. Bu durum aileniz üzerinden almış olduğunuz genel sağlık sigortalılığını sonlandırmaz. Aileniz üzerinden sağlık yardımı almaya devam edersiniz.