Yemek Bursu Sıkça Sorulan Sorular

1. Yemek Bursuna Nasıl Başvurulur?

• Her Akademik yılın başında Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilere birimlerindeki/fakültelerdeki öğrenci sayılarına göre kontenjan ayrılır, belirlenen kontenjanlar, başvuru şekli, şartları ve süresi SKS Daire Başkanlığının web sitesinde yayımlanır ve ilgili birimlerine/fakültelerine kontenjanları yazılı olarak bildirilir. Yemek bursundan faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi ve doğrudan faydalanabilecek olan öğrenciler web sitesinde yayımlanan başvuru formunu doldurarak birimlerine/fakültelerine teslim eder.

2. Yemek Bursundan Doğrudan Kimler Faydalanabilir?

• Sağlık Raporuyla belgelendirilmek şartıyla % 40 ve daha fazla engeli bulunan öğrenciler,
  • Anne, baba ve kardeşinin şehit veya gazi olduğunu belgelendiren öğrenciler,
  • Yetiştirme yurdunda kalan öğrenciler,
  • Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde oluşan ve Üniversitemizi Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda temsil eden takımlarda yer alan öğrenciler ile Milli sporcu olduğunu belgeleyen öğrencilere, Başkanlığın teklifi ve Rektör onayıyla kontenjan sınırlamasına tabi olmaksızın yemek bursu verilebilir.
  • Başarılı ve gelir düzeyi düşük öğrencilerden yıl içinde Rektörlüğe veya Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na başvuran öğrencilere Akademik yılın başında belirlenen kontenjanın % 5’ini geçmemek üzere yemek bursu verilebilir.

3. Yemek Bursu Ne Kadar Süre İle Verilir?

• Yemek bursu tüm akademik yıl boyunca verilir.

4. Yemek Hizmetinden Nasıl Yaralanabilirim?

• Yemek Bursunun ilan edilen başlama tarihi itibariyle yemek bursu almaya hak kazanan öğrenciler, öğrenci kartlarını Akıllı Kart Merkezinde aktif hale getirirler. Öğrencilerimiz kartlarını aktif hale getirdikten sonraki iş gününde yemek hizmetinden yararlanabilirler.

5. Yemek Hizmeti Hangi Kampüste Verilmektedir?

• Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencilerimizin ulaşım olanaklarının kolaylığı açısından öğrencilerin eğitim gördüğü tüm kampüslerde yemekhane hizmeti verilmektedir.